Soidemme salaisuus on TURVE!
Ikiaikainen luonnontuote tekee ihmeitä, eikä siinä lopulta ole mitään ihmettä

Mitä turve on?
Pitkälle maatunutta, kasvimateriaaleista kuten rahkasammaleesta koostuvaa turvetta käytetään hoitoturpeena. Hoitoturpeen raaka-aineena käytetään ainoastaan luonnontilaisilta, saasteettomilta soilta nostettua turvetta. Turpeen laatu tutkitaan tarkoin laboratoriossa ennen käyttöä hoitoturpeena. Suomessa tutkimuksia tekee Geologian tutkimuskeskus.

Mirennon käyttämä Lehtosuon hoitoturve on pitkälle maatunutta rahkasaraturvetta (SC), jonka seassa on kortteen, järviruo’on ja puun jäännöksiä. Maatumisaste on H8 (H1-H10 -asteikolla) ja pH on 5-5,7. Tuhkapitoisuus on 6-12 % ja rikkipitoisuus 0,34% turpeen kuivapainosta. Vesipitoisuus 86% märkäpainosta.

Bioaktiivisia aineita on keskimäärin:
Humushappoja 28,50%
Fulvohappoja 10 %
Pektiiniä 0,34%
Hemiselluloosaa 11,7%
Selluloosaa 8,55 %
Kokonaislipidejä, humiineja sekä mineraaliaineksia on 40,96% turpeen kuivapainosta. Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja piitä.

Mihin turpeen hoitovaikutus perustuu?
Noin kolmen metrin syvyydestä nostettavaan hoitoturpeeseen on vuosituhansien aikana muodostunut erilaisia bioaktiivisia aineita, joihin hoitovaikutus perustuu. Turve sisältää pieniä määriä erilaisia mineraaleja kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Turpeen tärkeimmät terapeuttiset ainesosat ovat humus- ja fulvohapot sekä humiinit *, joilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa sananmukaisesti pintaa syvemmältä. Niillä on myös kyky poistaa elimistöstä kuona-aineita.

Hoitotilanteessa turve lämmitetään 40-asteiseksi, jolloinse kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Se sitoo reumatekijöitä ja kuona-aineita, parantaa hormonitoimintaa ja solujen uusiutumista.
* Kyseiset humusaineet kuljettavat mineraaleja, ravinteita ja vitamiineja soluseinämien läpi


Kenelle turvehoito sopii?
Hoidot sopivat ihan kaikille. Turpeella ei tunneta allergisoivaa vaikutusta. Kokovartalohoitoja ei suositella sydänsairaille tai hoitamattomalle verenpaineelle, raskaana oleville eikä ihan pienille vauvoille, mutta pieniä paikallishoitoja voidaan tehdä näissäkin tapauksissa.

Mihin turvehoito auttaa?
-Lihasongelmiin ja lihasten rentoutukseen
-Imuneste- ja verenkiertohäiriöihin
-Reumaattiseen kipuun
-Kipua ja särkyä aiheuttaviin kehon haasteisiin
-Erilaisiin tulehdustiloihin (mm. lihastulehdukset, nivelrikko, ”hiirikädet”)
-Vaihdevuosiongelmiin*
-Painonpudotukseen
-Selluliitin vähennykseen
-Stressin ja unettomuuden lievitykseen
-Poistaa nestekertymiä
*hoitoturve sisältää luonnon vapaita estrogeenejä, joten sillä on menestyksellisesti hoidettu myös kuukautis- ja vaihdevuosivaivoja

Turpeessa on kortisonimaisia* vaikutuksia, ja sen vuoksi turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien kuten
-ihottuman
-atopian
-psoriasiksen
-aknen
-hiuspohjan
-säärihaavan
-vaippaihottuman hoidossa

*Kortisoni hillitsee tulehdusta, minkä seurauksena oire, kuten koettu kipu, poistuu tai vaimenee merkittävästi

Mitä yksilöhoidossa tapahtuu?
Iholle levitetään noin 40 asteinen turve joka suojataan kelmulla, jotta turve pysyy kosteana ja bioaktiiviset aineet imeytyvät solutasolle saakka. Kelmun päälle asetetaan lämmitetyt ”turvepatterit”, jotka tehostavat turpeen vaikutusta ja pitävät kehon lämpimänä sekä edesauttavat rentoutumista. Tämän jälkeen hoidettavalle alueelle tehdään imukuppihieronta (eli kuivakuppaus). Sen jälkeen iho kuoritaan karkein pellavakinttain ja lopuksi hoidettava alue hierotaan.

Asiakkaan toiveet otetaan huomioon hoitoa suunnitellessa sekä hoidon aikana.

Soita ja varaa aika